Universiteit Utrecht wordt launching customer voor Pyrolyze
De Universiteit Utrecht is launching customer geworden voor Pyrolyze. In januari kochten ze een demonstratie pyrolyse apparaat, waarmee ze in hun eigen laboratorium setting verder onderzoek gaan doen naar pyrolyse technieken. “Het is geen verrassing dat onze eerste klant een universiteit is, ” licht CEO Peter Klaren toe. “Ons kleine handzame apparaat is ideaal voor een laboratorium setting. Je kunt variëren in het afvalplastic dat je erin gooit, de effectiviteit van verschillende katalysatoren testen en je eigen additieven toevoegen. Elke instelling levert andere oliefracties op en zo leer je gaandeweg ontzettend veel over de pyrolyse.”
Peter hoopt dat de demonstratie machine bijdraagt aan de verdere doorontwikkeling van de pyrolyse techniek. “Er wordt in de wereld onnoemelijk veel afvalplastic naar verbrandingsovens gebracht, terwijl we er met pyrolyse weer schone diesel, nafta en gas van kunnen maken. Door de relatief kleine schaal van onze pyrolyse installaties hebben we de transformatie van afvalplastics naar grondstoffen inmiddels goed onder controle. Het is prachtig dat het pyrolyse proces door de wetenschap verder wordt omarmd en doorontwikkeld.”
Naast de demonstratie plant, die drie kilo afvalplastic per batch omzet in diesel, nafta en gas, heeft Pyrolyze twee productie units te koop staan, die op locatie afvalplastic kunnen verwerken. “Ons grootste apparaat verwerkt 150 kilogram afvalplastic per uur,” vertelt Peter Klaren. “Deze mini raffinaderij is per zeecontainer te vervoeren en kan continu blijven draaien, omdat het apparaat zichzelf van energie voorziet en schoonmaakt. Ons einddoel is om dit apparaat goed in de markt te zetten, zodat we echt grote impact op het milieu kunnen maken. Afvalverwerkers, gemeentes of communities kunnen er een afnemen, maar ook 10 naast elkaar. Daarmee heb je 24 uur per dag, 7 dagen per week, een zelfvoorzienend systeem dat helpt om plastic vervuiling tegen te gaan en tegelijkertijd je eigen brand- en grondstoffen op te wekken. Voor ontwikkelingslanden hebben we ook een apparaat dat met afval motorolie werkt. Een mooie incentive om dat goedje niet meer in de grond te laten weglopen met vreselijke vervuiling als gevolg.”
Er zijn inmiddels zo’n 30 gegadigden voor de productie apparaten. “We werken nu aan het valideren van onze technologie op grotere schaal,” aldus Peter Klaren. Voor de aanschaf van zo’n grote unit is een bewezen track record noodzakelijk. Ondertussen verwacht ik dat de kleinere demonstratie unit snel gaat lopen. Naast de Universiteit Utrecht hebben ook universiteiten in de Verenigde Staten, Saudi Arabië, Maleisië en Thailand al interesse getoond, zonder dat we er actief iets aan hebben gedaan. De prospects komen uit zichzelf naar ons toe via pyrolyze.com.“
Pyrolyze neemt deel in de vijfde jaargang van de BeStart accelerator. “In het programma krijgen we interessante connecties om onze technologie te valideren,” aldus Peter. “We zijn nu met Omrin in gesprek om samen op te trekken in het valideren van onze technologie. Verder houdt BeStart ons scherp op de voortgang en krijgen we hands-on tips over verschillende business aspecten, zoals marketing en sales.”
Meer weten over Pyrolyze? Ga naar https://www.pyrolyze.nl/contact/ of neem contact op met [email protected]
De link naar het originele artikel vind je hier!
